5G Platform

Met het platform 5G.nl brengen we nieuws en informatie over de nieuwste generatie van het mobiele netwerk dat vanaf dit jaar zijn intrede in Nederland gaat doen. Als bezoeker informeren we je graag over 5G producten en toekomstige toepassingen ervan. Het doel van dit platform is om complexe techniek toegankelijk te maken voor ontwikkelaars, 5G hardware aanbieders en afnemers. Lezers uit alle branches kunnen deze informatie gebruiken om producten en diensten te ontwikkelingen, aan te bieden of om aan te schaffen.

De voordelen die 5G biedt, komen met name door de grotere bandbreedte en de lagere latency. Iedereen kent de toepassingsvoorbeelden van zelfrijdende auto’s en slimme steden. Maar de verwachting is ook dat de uitrol van 5G ertoe zal leiden dat de mobiele netwerken een substantieel deel van het vaste internetnetwerk vervangt. Vooral gebieden die nu duur zijn om vast te bekabelen in buitengebieden of grote nieuwbouwprojecten zullen als eerste in aanmerking komen. Consumenten en bedrijven zullen steeds vaker de keuze maken om over te stappen naar 5G-verbindingen in plaats van het afnemen van een glasvezel of VDSL verbinding bij de provider.

Informatief

Het 5G platform bevat nieuws, blogs en business cases van partners uit verschillende branches. Initiatiefnemer is Capestone, een innovatief bedrijf dat mobiele internetoplossingen levert aan klanten en resellers in binnen- en buitenland. Dit betekent overal mobiel internet beschikbaar maken, ook daar waar het nog niet is. Capestone heeft zijn eigen specialistische rol binnen het ecosysteem rondom 5G. Door samenwerking met complementaire partijen denken we het maximale resultaat te kunnen behalen. Met de rol als voortrekker van dit platform laten we geen kansen liggen. Capestone nodigt graag elke onderneming uit, die bezig is met 5G, om te participeren. We hebben een gemeenschappelijk belang in een succesvolle uitrol van 5G als nieuwe telecommunicatienorm. Van 5G geïntegreerde straatverlichting tot sensoren, drones en andere 5G apparaten; met 5G.nl willen we een platform bieden die alle doelgroepen en branches aan elkaar verbindt. Naast het informatieve gedeelte verwijzen we bezoekers door naar de verkoopkanalen binnen het ecosysteem.

Er staat veel te gebeuren

De overgang van 3G naar 4G veranderde veel voor de consumentenmarkt. Nu, bij 5G, wijst alles erop dat er veel staat te gebeuren in de zakelijke markt en daaruit vloeiende business-toepassingen. Het is dé disruptieve technologie voor de komende tien jaar.

Ook partner worden?
Copyright 5G