Samsung de S20, de S20 Plus en de S20 Ultra

Samsung lanceerde dit jaar de Galaxy S-serie. S-toestellen onderstrepen het innovatieve karakter op Android niveau. De Galaxy S20 serie bestaat momenteel uit drie modellen; de S20, de S20 Plus en ten slotte de S20 Ultra. Deze smartphones worden gekenmerkt als 5G toestellen. 5G.nl maakte kennis met deze 3 smartphones.

De Galaxy S20 is het standaard model, de S20 Plus is nog geavanceerder en voor top of the bill kies je voor de Samsung de Galaxy S20 Ultra. Alle drie de toestellen zijn verkrijgbaar als 5G toestel en 4G. Het Ultra model is uitsluitend verkrijgbaar als 5G telefoon.

De industriële markt staat juist bekend om hun “build to last” strategie. Producten moe(s)ten minimaal 5 tot 10 jaar meegaan. Hierdoor konden nieuwe technologieën niet snel geïmplementeerd worden. Seriële communicatie is nog steeds een belangrijke techniek, welke nog steeds niet is uit gefaseerd. De connectie met de huidige techniek wordt dan ook veelal opgelost door het plaatsen convertoren en hoewel draadloos vaak nog een taboe is, zien we steeds vaker ontsluiting via draadloze routers.

Samsung Galaxy S20

Samsung Galaxy S20 is de goedkoopste variant en kan ook worden gezien als instapmodel. De smartphone beschikt over een 6,2” WQHD+ scherm met een beeldverhouding van 20:9. Het gaat om een Infinity-O Dynamic AMOLED display, oftewel het toestel beschikt over een gat in het scherm voor de selfiecamera. Deze zogenaamde punch-hole camera heeft een resolutie van 10 megapixels en ondersteunt ook 4K video’s @ 60fps.

Alle modellen binnen de S-serie hebben een verversingssnelheid van 120Hz van het scherm. Een hoge refresh rate laat bewegende beelden er veel vloeiender uit zien. Doordat het scherm maar liefst 120x per seconde ververst wordt -dit was 60x- reageert het scherm bijzonder snel en accuraat.

Daarnaast is de S20 voorzien van een triple camera. Samsung heeft upgrade gedaan qua lensconfiguratie, met name de telefoto camera. Naast een 12 megapixel groothoek camera en een 12 megapixel ultragroothoekcamera is er een 64 megapixel telefoto camera ingebouwd. Deze lens kan 3x optisch en 30x digitaal inzoomen. Ook is het mogelijk om 8K video’s op te nemen @ 30fps.

Ook de accucapaciteit is verbeterd en beschikt over een 4.000 mAh batterij ten opzichte van de 3.400 mAh batterij uit de S10. Vanzelfsprekend is deze Samsung smartphone ook waterdicht volgens de IP68 normering. De Samsung Galaxy S20 weegt 164 gram en is 152x68x7,9mm groot.

De nieuwe S-serie smartphones draaien op het Android 10 besturingssysteem in combinatie met de One UI 2.0 gebruikersinterface. Behalve de software is ook de hardware vernieuwd. In Amerika wordt de Qualcomm Snapdragon 865 chipset ingezet, in Europa en in Korea worden de S20 serie aangedreven door de Exynos 990, deze chip is door Samsung zelf ontwikkeld en biedt vergelijkbare prestaties. De mobiele telefoon wordt standaard voorzien van 12GB werkgeheugen, daarnaast is er keuze uit 128GB en 512GB opslaggeheugen.

Verdere verbeteringen Galaxy S20

Ook de accucapaciteit is verbeterd en beschikt over een 4.000 mAh batterij ten opzichte van de 3.400 mAh batterij uit de S10. Vanzelfsprekend is deze Samsung smartphone ook waterdicht volgens de IP68 normering. De Samsung Galaxy S20 weegt 164 gram en is 152x68x7,9mm groot.

De nieuwe S-serie smartphones draaien op het Android 10 besturingssysteem in combinatie met de One UI 2.0 gebruikersinterface. Behalve de software is ook de hardware vernieuwd. In Amerika wordt de Qualcomm Snapdragon 865 chipset ingezet, in Europa en in Korea worden de S20 serie aangedreven door de Exynos 990, deze chip is door Samsung zelf ontwikkeld en biedt vergelijkbare prestaties. De mobiele telefoon wordt standaard voorzien van 12GB werkgeheugen, daarnaast is er keuze uit 128GB en 512GB opslaggeheugen.

Samsung Galaxy S20 Plus

Het Plus model beschikt over een aanzienlijker groter display dan de S20. De Android smartphone is uitgerust met een 6,7-inch WQHD+ scherm dat eveneens 120Hz ondersteunt. Daarnaast heeft de S20 Plus een meer uitgebreide cameraopstelling. Naast de 3 camera’s die op de S20 zitten, heeft de Samsung S20 Plus namelijk een Time-of-Flight sensor die Samsung DepthVision noemt. Deze sensor meet diepte. Met deze sensor creëer je bij het maken van portretfoto’s bijvoorbeeld een mooier scherptediepte-effect dan met de S20.

Aangezien de S20+ voorzien wordt van een beduidend groter scherm dan het standaard model, mag je ook een grotere accu verwachten. Het betreft een 4.500 mAh batterij. Het Plus model weegt 188 gram en de afmetingen van de telefoon zijn: 162×74,7×7,8mm.

8K video’s

Met de S20 Plus heb je de mogelijkheid om 8K video’s op te nemen.Dat betekent dat je met je mobieltje video opnames kunt maken in een resolutie die 16x zo hoog is als Full HD! Dankzij Super Steady 2.0 worden ook onbedoelde camerabewegingen effectief gecompenseerd, waardoor je de prachtigste beeldopnames kunt maken.

Samsung Galaxy S20 Ultra

De Galaxy S20 Ultra 5G is de meest krachtige en grootste smartphone binnen het Samsung assortiment. Het toestel wordt uitgerust met een 6,9-inch WQHD+ scherm dat eveneens 120Hz ondersteuning biedt. Ook bij deze smartphone wordt er een enkele punch-hole camera ingebouwd, deze selfie-camera biedt een bijzonder hoge resolutie van 40 megapixels.

De grote verandering in de S20 Ultra ten opzichte van eerdere toestellen is de cameramodule. Deze beschikt over vier camera’s. Deze zitten in een rechthoekige module op de achterkant van het toestel. De lenzen steken een beetje uit de behuizing. De s20 Ultra is de eerste Samsung telefoon met een 10x Hybrid optische zoom en 100x digitale zoom. Er is een 108 megapixel groothoekcamera ingebouwd evenals een 48 megapixel telefoto camera, een 12 megapixel ultra-groothoekcamera en ten slotte een ToF camera. De Samsung Galaxy S20 Ultra wordt uitgerust met een 5.000 mAh batterij.

Conclusie

Met de Galaxy S-serie laat Samung klanten volledig gebruik maken van multimedia en nieuwe sociale netwerkervaringen die er komen met 5g. Behalve de ondersteuning voor 5G beschikken deze smartphones over een groter display, meer camera’s, een grotere accu en snellere oplaadtechnologie. Ook biedt het scherm voor het eerst ondersteuning voor een razendsnelle refresh rate van 120Hz, ideaal tijdens het gamen waar elke vorm van vertraging het verschil tussen winst en verlies kan maken. Met een krachtige batterij hoef je niet bang te zijn dat je snel zonder power komt te zitten.

Copyright 5G