TNO start met 5G-testnetwerk voor geavanceerde experimenten

TNO heeft een volwaardig 5G-testnetwerk in gebruik genomen, dat zal worden gebruikt om geavanceerde toepassingen voor de netwerktechnologie te testen.

De Nederlandse onderzoeksorganisatie TNO heeft dit bekendgemaakt in een persbericht. De organisatie heeft een speciale testlicentie gekregen, waardoor ze nu al gebruik mogen maken van de 3,5 GHz-band die voor 5G wordt gebruikt. Die wordt op dit moment nog geveild aan providers.

Met het testnetwerk wil TNO helpen om toekomstige 5G-toepassingen binnen Europa te testen en helpen ontwikkelen. Het gaat daarbij om bijvoorbeeld augmented en virtual reality, extreem hoogwaardige videoverbindingen en 5G-verbindingen met bijvoorbeeld drones en zelfrijdende auto’s.

Echt 5G

TNO spreekt van een volwaardig 5G-netwerk dat krachtiger moet zijn dan bijvoorbeeld het commerciƫle 5G-netwerk dat Vodafone op dit moment aanbiedt. Deze provider combineert 4G- en 5G-technologie om nu alvast hoge snelheden op huidige frequenties aan te bieden.

In de komende maanden zal TNO met het netwerk tests draaien voor Nederlandse telecombedrijven. Omdat de gebruikte apparatuur mobiel is, kan de onderzoeksinstantie overal in Nederland een test draaien. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld providers alvast zien hoe 5G op bepaalde locaties zal functioneren.

Bron: https://www.rtlnieuws.nl/tech/artikel/5168473/tno-start-met-5g-testnetwerk-voor-geavanceerde-experimenten

Copyright 5G