Zondag met Lubach: geen link tussen corona en 5G

In Zondag met Lubach aandacht voor een onderwerp dat populaire is op het internet: het verband tussen 5G en het coronavirus. Onderzoeken hebben bewezen dat er geen link is tussen deze twee. Desondanks blijven er mensen geloven in deze complottheorie. In de aflevering laat Lubach onder andere met een complottheorie-filmpje zien dat een verband écht uitgesloten is.

Lubach benadrukt in zijn aflevering dat er geen enkele aanwijzing op medisch, natuurkundig of biologisch gebied is gevonden dat de twee factoren ook maar iets met elkaar te maken hebben. Toch geloven mensen dit niet, dat tot gevolg heeft gehad dat er meerdere zendmasten in de fik zijn gestoken. Het ging alleen niet om 5G masten, maar 2G-, 3G- en 4G masten, omdat de 5G masten nog helemaal niet bestaan.

“Er is geen enkele aanwijzing dat 5G-straling schadelijk is en het heeft al helemaal niks met het coronavirus te maken, want dat is – het woord zegt het al – een virus.” Volgens Lubach komt het alleen – ‘net als 5G straling’ – niet binnen bij de mensen. Omdat 5G-activisten informatie alleen lijken te geloven als het in een complottheorie-video wordt verteld, maakte Lubach er ook een.

Copyright 5G