Strategy Analytics: ”In 2030 gaat 40 procent van alle IoT-connecties via 5G.”

5G is niet alleen van belang voor de consument: het wordt ook gezien als hét hulpmiddel om grote en complexe IoT-oplossingen zoals zelfrijdende auto’s en slimme fabrieken te faciliteren. Toch wordt het 5G-netwerk nu nog kleinschalig toegepast in IoT-oplossingen. Een recente studie van het marktonderzoeksbureau Strategy Analytics onthulde dat de verwachte groei in Internet of Things (IoT) -verbindingen in 2020 werd vertraagd als gevolg van de Covid-19-pandemie, en dat vergelijkbare groeipercentages worden verwacht in 2021. Er werd inderdaad gemeld dat 5G minder dan 1% van de IoT-verbindingen vertegenwoordigde in 2020.

In de komende negen jaar zal dat echter drastisch veranderen, voorspelt Strategy Analytics in een recent rapport. Volgens het marktonderzoeksbureau blijft de groei van het aantal met het internet verbonden apparaten de komende jaren alleen maar toenemen. Met name in de zakelijke sfeer zullen IoT-toepassingen meer en meer te zien zijn. Er wordt verwacht dat dit tegen 2030 zal stijgen tot 40% van de totale 3,5 miljard cellulaire IoT-verbindingen. Toch zullen 5G-verbindingen pas na 2026 overheersen, tot die tijd blijft 4G de dominante technologie.

Groei verwachting IoT-verbindingen: 2020 – 2030

De acceptatie van 5G

De acceptatie van 5G zal afhankelijk zijn van de beschikbaarheid van 5G-chipsets, de snelheid, dekking van 5G-netwerkimplementaties en de evolutie van de regelgeving. De verwachting is dat zelfs wanneer 5G wordt ontwikkeld, 4G nog steeds een belangrijke IoT-technologie zal blijven en dekking biedt tegen lagere kosten. Daarom is het zeer waarschijnlijk dat de acceptatie van 5G in IoT eerder geleidelijk dan onmiddellijk zal plaatsvinden.

Bron: https://www.iotjournaal.nl/onderzoek-5g-is-in-2030-goed-voor-40-procent-alle-iot-connecties/

Copyright 5G