Bij 5G wordt er bij veel mensen alleen gedacht aan een snellere internetverbinding voor de smartphone. Wat ook klopt, maar er komt nog veel meer bij kijken. In de afgelopen jaren zijn alle apparaten om ons heen slimmer geworden. De thermostaat wordt online uitgelezen en ingesteld, via een app kan de gewonnen energie uit zonnepanelen vastgesteld worden, lampen springen automatisch aan door een geprogrammeerd schema en stofzuigers rijden zonder besturing het huis door om schoon te maken. Kortom; ons leven wordt makkelijk doordat de huizen waarin we wonen steeds slimmer worden. Maar hoe slimmer onze huizen worden, des te stabieler het netwerk moet zijn. Hier gaat 5G een belangrijke rol in spelen.

Het zal niet lang meer duren voordat de internet verbinding die we nu in huis hebben verouderd is waardoor ons huis niet meer slimmer gemaakt kan worden dan dat het nu is. Steeds meer apparaten in huis worden verbonden met het Wi-Fi netwerk, maar hoe meer producten een verbinding maken des te minder ruimte er over blijft. Een oplossing hiervoor is 5G.

5G als oplossing voor slimmere apparaten in huis

Het 5G netwerk is dusdanig snel dat er tientallen tot honderden apparaten aan te sluiten zijn op één verbinding. Op deze manier is het mogelijk om een film te kijken, muziek te luisteren en online te gamen zonder haperingen. Het is duidelijk dat 5G dé oplossing is om onze huizen slimmer te maken. Op dit moment staan we nog in een voorstadium als we kijken naar het slimmer maken van apparaten. Er wordt al voorspeld dat in de komende jaren AR-apparaten en VR-producten een grotere rol gaan spelen in huis. Hier zou je bijvoorbeeld met behulp van een AR-bril instructies kunnen krijgen over het in elkaar zetten van een meubelstuk of een huisarts die met behulp van VR op thuisbezoek komt. Wanneer we al deze toepassingen tegelijkertijd in huis willen gebruiken zal het 5G netwerk toch echt de enige oplossing zijn.

Bron: https://www.want.nl/5g-waarom-grote-rol-thuis/

Copyright 5G