Het 5G-netwerk van KPN is het snelste 5G Mobiele Netwerk van Nederland. Dit blijkt uit de Ookla Speedtest die de afgelopen drie maanden heeft plaatsgevonden onder de Nederlandse Telecomproviders.

KPN heeft sinds de uitrol van het 5G netwerk in juli de hoogste downloadsnelheden gerealiseerd. Hiermee scoort KPN als beste van alle mobiele operators in Nederland. Met een gemiddelde downloadsnelheid van 179 Mbps kwam KPN met stipt op de eerste plek binnen volgens de Ookla Speedstest. T-Mobile en Vodafone scoorden respectievelijk 140 (mbps) en 94 (mbps).

KPN verbeterd het 4G- en 5G-netwerk

Eind juli activeerde KPN 5G in Nederland op zijn vernieuwde mobiele netwerk. Klanten van KPN met een mobiel abonnement ervaren direct de voordelen: nóg meer snelheid en nóg meer capaciteit – thuis, onderweg en op kantoor. Bovendien kunnen alle klanten met een geschikt toestel direct gebruik maken van het nu als snelst geteste 5G netwerk van Nederland. Voor de zakelijke markt introduceerde KPN als eerste operator in Nederland verschillende zakelijke diensten. Daarmee kunnen bijvoorbeeld drones zelfstandig inspecties uitvoeren op bedrijfsterreinen of komen hulpdiensten sneller op de bestemming aan. Daar zit de echte winst van het snelle 5G, toepassingen waarmee onze klanten en onze digitaliserende samenleving kunnen verder bouwen. Wilt u meer lezen over de toepassingen van 5G? Klik hier!

Babak Fouladi, Chief Technology & Digital Officer en Lid van de Raad van Bestuur KPN: “We zijn dagelijks bezig met het vernieuwen van ons mobiele netwerk en het beschikbaar stellen van 5G. Een enorme operatie waarmee we inmiddels twee derde van Nederland een nog betere netwerkervaring bieden en de snelste 5G-ervaring van Nederland. We zijn er trots op dat we, ondanks dat we nog volop ons netwerk vernieuwen, nu al de snelste 5G provider van Nederland zijn. Het onderstreept dat we de juiste keuze hebben gemaakt, met onze focus op een echte 5G-ervaring met de 700MHz frequentieband als basis en een geclusterde uitrol van het volledige nieuwe mobiele netwerk over Nederland. Daarmee maken we niet alleen 4G beter, maar bieden we onze klanten ook de beste en snelste 5G ervaring van Nederland.”

Verdere uitrol van 5G

Telecomproviders zijn druk bezig met de verdere uitrol van het 5G netwerk. KPN meldde vorige maand dat twee derde van het land 5G dekking heeft. T-mobile en Vodafone zeggen dat hun dekkingsgraad al boven de 90% is.

Vanaf 2023 zal 5G op volle toeren draaien, als ook de 3,5 gigahertz ingezet gaat worden voor de nieuwe mobiele datatechnologie. Deze band wordt momenteel nog gebruikt door de Nederlandse veiligheidsdiensten. In de verdere toekomst zal ook de 26 gigahertzband beschikbaar worden voor 5G. Wat er voor zal zorgen dat nog hogere snelheden gerealiseerd kunnen worden. Een nadeel is echter dat bij zulke frequenties de afstand die een telefoon van de antenne verwijderd mag zijn, aanzienlijk kleiner is.

Bron: https://www.emerce.nl/wire/ookla-kpn-heeft-snelste-5gnetwerk-nederland

Copyright 5G